Schmeitz Advies © 2023    Links | Algemene Voorwaarden

PERSOONLIJK VERHAAL

Onderstaand vindt U mijn verhaal. Als uw interesse is gewekt, nodig ik u ook uit mij te mailen voor een persoonlijk gesprek.

Voor mijn CV, klikt u hier.

MIJN ONTWIKKELING

Mijn naam is John Schmeitz  


Ik ben een mensen-mens en rationeel opgevoed, waardoor ik veel vanuit het hoofd benaderde. Dat ging lange tijd prima, zowel tijdens mijn opleiding als tijdens mijn eerste jaren van mijn carrière. Door mijn verantwoordelijkheidsgevoel nam ik vaak teveel hooi op mijn vork en zei te weinig nee. Hierdoor liep ik mijzelf voorbij en kreeg ook flinke rugklachten, die mij een paar maanden uitschakelde. Dat gaf mij het besef dat het anders moest en ben aan mijn persoonlijke ontwikkeling gaan werken. Ik ben o.a. een coachopleiding gaan volgen en ook meer naar mijn gevoel en intuïtie gaan luisteren. Iets wat van nature bij mij hoorde, maar nooit bij had stilgestaan. Dit bracht weer balans en maakte dat ik privé en zakelijk ook alles zowel rationeel als gevoelsmatig kon benaderen. Iets wat je niet vaak ziet, vooral niet in de technische wereld.


In mijn eigen leven, zowel privé als zakelijk, zoek ik altijd naar groei. Het geeft mij een heerlijk gevoel en energie als ik zie dat iemand boven zichzelf uitstijgt of een team door samenwerking iets moois bewerkstelligen. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen door mijn kennis en ervaring. Kwaliteiten die ik vaak hoor, van mensen waar ik mee samengewerkt heb zijn daarbij: Geeft veilig gevoel, overzicht, creëert rust en verbinding, inhoudelijk deskundig, weet wat er nodig is en kan goed inschatten waar iemands kwaliteiten liggen. Kan daarnaast goed partijen/mensen als een mediator bij elkaar brengen, door zaken van alle kanten te kunnen bekijken en te bemiddelen.


Inmiddels heb ik zo’n 28 jaar ervaring en sinds 2007 zelfstandig ondernemer. Ik heb mij ook bedrijfskundige doorontwikkeld en kan, dankzij mijn technische achtergrond en communicatieve vaardigheden inzicht bieden, die nodig is om mens, proces en technologie meer in balans te brengen. Hierdoor kan ik keuzes niet alleen vanuit de technische randvoorwaarden beoordelen, maar ook op haalbaarheid. Daarbij hou ik ook rekening met de menskant, omdat die vaak de cruciale factor is in het proces. Organisaties (vaak zorg of onderwijsinstellingen) vragen mij vaak voor advies op technisch vlak (het doet het niet) of hulp bij implementeren en/of adoptie  (vertaalslag mens <=> technologie).


Voor een overzicht van mijn aanpak klik hier.

Een korte introductie over mijn visie en ontwikkeling

Business Management:


ICT/Telecom Advies/Implementatie:

Leiderschap

OPLEIDINGEN

Technische Hogeschool Eindhoven


ITIL Foundation

Bedrijfskunde voor ICT specialisten

Coachopleiding - Alba Academie

Theory U

Sensus Methode

KENNISGEBIEDEN

PROFIELSCHETS JOHN SCHMEITZ

Ik ben 56 jaar, vader van drie kinderen en woon samen met mijn zoon in Oirschot. Inmiddels meer dan 28 jaar ervaring en sinds 2007 als zelfstandig ondernemer.

Mijn Rode draad is groei en verbinding.

Een korte introductie

Host2Transform practitioner